St. Antonius

Bakkum

Project omschrijving

Het St. Antonius is een Rijksmonument.  Prachtige jaren 30 architectuur met invloeden van Frank Loyd Wright, overgewaaid naar de duinen van Bakkum. Het oorspronkelijke gebruik is komen te vervallen, en kan niet meer in het gebouw worden gerealiseerd.

De opgave is een invulling te vinden die binnen “maatschappelijk” en “zorg” past waarmee een duurzame situatie ontstaat.

Doel van het plan is het zo veel mogelijk behouden en terugbrengen van het oorspronkelijke plan en de oorspronkelijke detailleringen. Bij voorkeur de nabije omgeving zodanig aan te passen dat het oorspronkelijke ontwerp weer tot zijn recht komt. Aanpassingen aan het gebouw zodanig inpassen dat zij oorspronkelijk zo hadden kunnen zijn ontworpen.

Er zullen echter een aantal aanpassingen nodig zijn die gebruik in de huidige tijd mogelijk maken.

Er zal in het plan aan het huidige Bouwbesluit worden voldaan. Met oog op gebruik door mindervaliden zal aan het “Woonkeur” moeten worden voldaan.

Het plan moet zodanig worden ontworpen dat eventuele andere functies zonder al te grote ingrepen ook mogelijk zijn, mits passend binnen de bestemming groepsaccommodatie met zorg, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het plan tot behoud van het Monument.

JH Bakker Bouwprojecten realiseert 13 wooneenheden, verdeeld over het gehele pand, geschikt voor 120 personen. Start bouw voorjaar 2019.

Historische foto’s uit 1932:

Toekomstige situatie:

Map

Contactagent


Andere projecten

Price on request

42 appartementen Cabo Verde

Vermiljoenweg
  Price on request

  Dorps wonen, bij de stad, met uitzicht over de weilanden.

  Kwadijk, Stationsweg 26-56
  • Opervlakte:
   123,4 / 134,6 /148,8 m2
  Price on request

  Woonhuis Rye

  Winchelsea Beach, Engeland